16 april 07:38, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:23 Rattfylleri, Gällivare
Samtal inkommer om att en bilförare kört in i en byggnad i centrala Gällivare. Polis beordras ut och anträffar en person, en man i 55-årsåldern, som misstänks vara bilföraren. Mannen tas med för provtagning då han misstänks vara påverkad av alkohol. Han misstänks för grovt rattfylleri, olovlig körning och olovligt brukande av bil. Bilnyckeln omhändertas för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet. Vittnesförhör hålls och anmälan ska upprättas.

00:51 Misshandel, Boden
Polis beordras till centrala Boden med anledning av samtal om bråk utomhus. Ingen misstänkt anträffas. Polis håller förhör med en man som är kvar på platsen, som utsatts för misshandel, och anmälan ska upprättas.

01:20 Misshandel, Kalix
Polis beordras till sjukhuset i Kalix på grund av att en man inkommit som uppges ha blivit misshandlad på stan av okänd person. Förhör hålls och anmälan ska upprättas.

02:05 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Luleå. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort och blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Ytterligare provtagning utförs, bilnyckeln omhändertas för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet och anmälan ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.