16 april 08:17, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Fyra personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:18 Försök till våld mot tjänsteman, Sundsvall
Polis beordras till ett uteställe i Stenstan, Sundsvall. Där misstänks en man för försök till våld mot tjänsteman. Anmälan ska upprättas.

22:54 Rattfylleri, Sundsvall
Polis stoppar och kontrollerar en bil i Sundsvall. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, saknar körkort och hon misstänks vara påverkad av narkotika. Provtagning och förhör utförs. Föraren misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt för grov olovlig körning. I bilen färdas en passagerare, en man i 30-årsåldern, som också misstänks vara påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning och misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. Båda två omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Bilen tas i beslag för att förebygga framtida trafikbrott.

01:04 Skadegörelse, Sundsvall
Polis kontaktas angående av skadegörelse av en bils ruta. Det ska ha skett på Bergsgatan i Sundsvall. Anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.