Uppdaterad 18 april 12:04

17 april 22:42, Polisinsats/kommendering, Malmö

Brinnande däck och bråte på Rosengård.

Det brinner på Ramels väg. Flera personer har setts sätta fyr på bildäck, soptunnor och man har dragit fram släp från en bensinmack till branden. 

Flera polispatruller är på plats och skingrar folkmassan med fordonen.

Uppdatering: Polisen möts utav stenkastning från en större folksamling.

Uppdatering: Flera personbilar brinner inne på Rosengård.

Uppdatering: Det brinner på Rosengårdsskolan, polis har säkrat området så räddningstjänsten kan köra fram och påbörja släckning.

Uppdatering: Polisen är fortsatt kvar i Rosengård. Det har tidigare uttalats att polisen kommer att ha ett offensivt förhållningssätt och den inriktningen kommer att fortsätta för att snabbt ta kontroll och skapa ordning. Det har använts tårgas mot de som kastar sten mot poliserna och poliser har vid tillfällen kunnat släcka mindre bränder med brandsläckare.

Uppdatering 07:02

Efter nattens händelser i Rosengård har följande anmälningar upprättats, hittills. Fler anmälningar kommer med stor sannolikhet att upprättats under dagen

Våldsamt upplopp

Förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse – 3 gripna

Grov mordbrand - Efter att en brand startat på Rosengårdsskolan.

Sabotage mot blåljusverksamhet - Stenar kastades mot polisfordon.

Skadegörelse - Två släp började brinna

Skadgöresle - Ett miljöhus började brinna

8 personer har omhändertagits för störande av den allmänna ordningen.

Under nattens händelser uppstod även en situation där två poliser avlossade varnings skott. Det kommer att utredas, vilket är rutin då poliser avlossar sitt tjänstevapen i tjänsten. 

Uppdatering:

De tre gripna har anhållits på beslut av åklagare. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.