18 april 07:35, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Två personer har mellan 22:00 och 07:00 medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. En av dessa misstänks för brott mot knivlagen.

22:42 Stöld i butik, Sundsvall:
Polispatrull beordras till en matbutik i Nacksta där en man som misstänks ha stulit har stoppats. En anmälan gällande ringa stöld upprättas.

00:24 Sundsvall:
Polisen får flera samtal om att det spelas hög musik i hamnen. En personbil avvisas från platsen.

01:01 Skadegörelse, Sundsvall:
Polisen kontaktas angående en skadegörelse på en parkerad bil i Stenstan. Polispatrull beordras till platsen. Förhör hålls på platsen och bilen dokumenteras. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

02:12 Grovt rattfylleri, Sundsvall:
När polispatrull ska stoppa en bil på länsväg 330 försöker föraren köra ifrån polisen och kör av vägen och kraschar. Inga allvarliga personskador rapporteras i samband med detta.

Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande grovt drograttfylleri, grov olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik upprättas.

Bilen tas i beslag för att förebygga framtida trafikbrott.

Övrigt: Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.