Uppdaterad 19 april 09:33

19 april 05:59, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

20.03 Grov olovlig körning, väg 2221 Mellerud. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll där föraren, en man, sedan tidigare saknar behörighet att köra. Han misstänks för grov olovlig körning, och bilen bärgas och tas i beslag enligt trafikbrottslagen. 

23.05 Rattfylleri, Norrby, Borås. Polispatrull stannar en personbil för kontroll, där föraren, en kvinna, visar tecken på påverkan. Hon tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Misstänkt narkotika anträffas i bilen, som misstänks tillhöra en passagerare i bilen, även det en kvinna. Hon är nu misstänkt för narkotikabrott genom innehav. 

00.20 Inbrott, Verkstadsgatan, Borås. Polis skickas till en bilfirma på Verkstadsgatan, där larm lösts ut. Det finns ingen kvar på platsen när polis anländer, och man söker i området. En ruta på byggnaden visar sig vara krossad. Polis arbetar fortsatt med händelsen.

02.47 Brand, Kalendervägen, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till Kalendervägen, där det brinner i en personbil på en parkering. Två personer uppges ha lämnat platsen springandes, och polis söker i området med hund. Ingen misstänkt person anträffas dock. Räddningstjänst släcker branden i bilen, men en bil som stått parkerad intill får mindre brandskador. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs. 

03.06 Rattfylleri, Södergatan, Vara. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll där föraren, en kvinna, visar tecken på påverkan. Hon tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. 

03.40 Misshandel, Sävedalen, Partille. En inringare till polis uppger att han stoppat ett inbrott i sitt hem, och i samband med det blivit knivskuren i handen av gärningsmannen. Gärningsmannen, en man, har därefter sprungit från platsen, i riktning mot Göteborgsvägen. Möjligen har mannen därefter lämnat platsen i bil. Hundpatrulls söker i området, men ingen anträffas. Polis kör anmälaren/måläsgaren till sjukhus. En anmälan försök till inbrott samt försök till grov misshandel skrivs. 

Ringa misshandel, relation, polisområde Skaraborg. Polis skickas till en bostad, där en kvinna uppges ha slagit sin sambo, en man, i ansiktet. Mannen behöver inte vård. Polis skriver en anmälan om ringa misshandel där kvinnan är misstänkt. En anmälan om SOL 14 ( socialtjänstlagen ) skrivs, då barn varit hemma i bostaden vid tillfället för misshandeln.

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en kvinna uppges ha blivit slagen av en man hon har en relation med. När polis anländer till bostaden finns mannen och kvinnan på platsen. Mannen blir misstänkt för misshandel av kvinnan, samt olaga frihetsberövande. Kvinnan blir misstänkt för misshandel samt olaga hot mot mannen. Ingen av dem behöver vård i samband med händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.