19 april 07:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 25-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har inkommit till polisen

Biltjuvar stoppade i Gistad

21:39 En polispatrull observerade en bil som framfördes i hög hastighet, runt 150 km/h, på E4:an och beslutade att stoppa bilen för kontroll. Föraren stannade då inte och polisen inledde ett förföljande i vad som bedömdes vara låg trafikintensitet med andra privata bilar. Föraren svände av i Norsholm och fortsatte mot Kimstad. Därifrån vände den tillbaka mot Linghem i höga hastigheter. Flera patruller fanns då i området och bilen kördes ifatt och stoppades genom fysisk kontakt mellan bilarna i närheten av Gistad.

Två personer fanns i bilen och bägge greps och anhölls. Rättsläget var initialt tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott.

Älgolycka på E22

22:25 Polis och räddningstjänst kallades till en viltolycka på E22 i Söderköpingstrakten.  En personbil hade kolliderat med en älg och i samband med detta körde en bakomvarande bil också på älgen. Älgen hamnade därefter 30 meter ut på en åker och avlivades av tillkallad jägare.

Ingen person skadades men en bil behövde bärgas från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.