Uppdaterad 19 april 19:14

19 april 14:20, Misshandel, Eskilstuna

Misshandel på buss

14:00 Polis och ambulans kallades till Centralstationen i Eskilstuna med anledning av en misstänkt misshandel med vasst tillhygge på en buss. Två personer förda med ambulans till sjukhus.

Polisen söker nu aktivt efter gärningsmän. Vidare säkras vittnesuppgifter och samtidigt med detta säkras brottsplatsen för spårsäkring.

Rättsläget är initialt grov misshandel.

15.00 Polisen har ännu inte griptit någon misstänkt. Två unga män ska ha utfört misshandeln och sprungit från platsen.

Polisen har arbetat på flera fronter. Det har handlat om att söka efter de misstänkta, att fånga upp vittnen och hålla förhör, att söka efter spår på bussen, hålla förhör med de drabbade, undersöka om händelsen har fångats på övervakningskamera.

De två drabbade är killar i övre tonåren. Skadeläget är något oklart för polisens presstjänst.

UPPDATERING 15.30: Vittnesuppgifter gör gällande att det ska ha varit flera misstänkta i sällskapet, möjligen 4-5 personer. Det är oklart hur många som sedan har varit aktiva i misshandeln. De ska sedan ha sprungit mot Bruksgatan. Rättsläget grov misshandel kvarstår.

UPPDATERING 19.00: Någon misstänkt är ännu inte gripen.

Polisen har hållit förhör med de två drabbade, samt med ett flertal vittnen. Det satt ett tiotal pesoner ombord på bussen under händelsen. I övrigt pågår arbete med att undersöka övervakningskamerabilder och att sammanställa det arbete som har genomförts med brottsplatsundersökning och uppgifter som har framkommit i förhör.

Om någon har sett något av händelsen men ännu inte pratat med polisen så bör man ringa 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.