19 april 17:37, Stöld/inbrott, Värnamo

Inbrott på företag.

Polisen fick under förmiddagen samtal om att det hade stulits katalysatorer från fyra lastbilar som stod parkerade på ett företag i Värnamo. Från en femte lastbil hade det stulits diesel.

Polisen kom till platsen för en brottsplatsundersökning. Detta ska ha hänt någon gång mellan torsdag eftermiddag och måndag kväll.

Vid lunchtid kom samtal om stöld från flera containrar på en byggarbetsplats i Värnamo. Där hade det varit inbrott i fem byggcontainrar, och sammanlagt fyra företag var drabbade. Ett av företagen hade blivit av med verktyg och kopparrör till ett uppskattat värde om cirka 50 000 kronor. Vad de andra företagen hade blivit av med är okänt för polisens presstjänst. Det inbrottet ska ha skett mellan torsdag eftermiddag och fredag morgon.

Det finns i nuläget ingen misstänkt i några av stölderna. Polisen undersöker om det kan finnas några gemensamma nämnare mellan ärendena.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.