02 april 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.00 polisen har hittills detts dygn hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, 12 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Ingen har behövt följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan eller rattfylleri.

02.55 ett SOS-larm kom till polisen om misstänkt brand på Skepparegatan i Linköping. Polisen, ambulans och räddningstjänsten åkte till platsen men ingen brand hittades.

03.27 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus i Skänninge. Det visade sig brinna i en återvinningscontainer med papper/kartong på en återvinningsstation. Ingen misstanke om brott.

04.01 polisen fick samtal om att en person med misstänkta skottskador skulle befinna sig vid akutintaget på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Polisen åkte till sjukhuset för att utreda vad som hänt. En förundersökning om försök till mord inleddes klockan 04.12. Polisen har hållit förhör med den drabbade och har även tagit en rad föremål i beslag för kriminalteknisk undersökning. Ett område på Styrmansgatan har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Polisens kriminaltekniker kallades till platsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning snarast möjligt. Polisen arbetar under morgonen med att genomföra olika typer att utredningsåtgärder, såsom kriminaltekniska undersökningar, förhör, olika typer av avrapportering och bevissäkring.

Det finns ingen frihetsberövad i utredningen. Den drabbade är en man i 25-årsåldern. Han vårdas på sjukhus.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som vet något om händelsen eller som har gjort iakttagelser i närheten av Styrmansgatan, som är den troliga platsen där brottet har inträffat. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.