20 april 06:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 30-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. En person har omhändertagits påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har rapporterats in till polisen.

A-traktor eller vanlig bil med ett knapptryck

01:31 Polisen kallades till riksväg 55, rondellen Stora Malm. En A-traktor hade kört in i ett vajerräcke och fastnat ovanpå detsamma då föraren hade tappat kontrollen över fordonet av okänd anledning. Ingen personskada i samband med olyckan.

Föraren, en ung man, misstänks nu för olovlig körning. A-traktorn var möjlig att med en knapptryckning göra om till en vanlig bil. Polisen körde efter bärgningen av bilen hem den unge mannen för ett samtal med hans vårdnadshavare.

Polisen anser att det är lämpligt att alla vårdnadshavare till ungdomar med denna typ av fordon intresserar sig för deras funktion. Vi märker att lockelsen är stor när det gäller möjligheten att köra fortare än tänkt. Det är också, förutom olycksrisken för barnet, förenat med en personlig  risk att tillåta olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.