20 april 06:50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 30-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Inga personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. En smått unik natt med andra ord. Det har heller inte inträffat några större händelser. Dock har ett fult rån begåtts, se nedan.

Rån av butik i Gnosjö

22:09 Polisen kallades till en butik på Storgatan i Gnosjö.  I samband med stängning rånades butiken. Personalen tvingades under hot med vapenliknande föremål öppna ett kassaskåp. Rånarna fick då med sig en ännu okänd summa kontanter.

Polisen åkte till platsen med ett större antal resurser. Alla bilar som poliserna mötte stoppades för att eventuellt fånga in gärningsmän eller iakttagelser.

Delar av butiken spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Rättsläget är grovt rån och grovt vapenbrott. Polisen är mycket angelägen om att få in iakttagelser rörande detta rån som var en skrämmande upplevelse för personalen.

Trafiken leds om på E4, Värnamo

02:22 En lastbil gick av vägen och hamnade i diket på E4 cirka 5 km norr om Värnamo. Föraren skadades inte. Polisen misstänker inget brott.

Bärgningen pågår under dagen och beräknas vara klar till lunchtid. Under tiden leds trafiken om på andra vägar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.