22 april 06:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan midnatt mot fredagen har polisens regionledningscentral hanterat 23 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits eller omhändertagits.

00:53 En polispatrull stannade och kontrollerade en bil och dess förare på Norrköpingsvägen i Nyköping. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, visade tecken att vara påverkad av narkotika och hon fick följa med till polisstationen för provtagning.

Hon släpptes efter förhör och misstänks för drograttfylleri.

-

01:56 Polisen larmades till Nygatan i Hälleforsnäs. En inringare hade hört höga smällar från en bil. Bilen som smällarna kom ifrån hade började brinna och räddningstjänst kallades till platsen.

Medan räddningstjänst arbetade med att släcka och begränsa elden från den brinnande bilen så sökte polisen i närområdet efter personer som kan sättas i samband med händelsen. Inga personer anträffades. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Polisen har sökt efter tecken på skottlossning men har inte hittat något som tyder på det. Polisen misstänker att de höga smällarna uppstod bilen under början av brandförloppet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.