22 april 08:04, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

En person har, utöver nedanstående, omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:20 Förargelseväckande beteende, Kalix:
Polispatrull i centrum kontrollerar en personbil som spelar hög musik. Föraren godtar inte en ordningsbot och en anmälan gällande förargelseväckande beteende upprättas.

03:25 Drograttfylleri, Luleå:
En man som uppges ha varit stökig på en adress i Luleå misstänks ha kört bil under påverkan av narkotika och får följa med för provtagning, varefter mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande rattfylleri samt ringa narkotikabrott (bruk) upprättas. Mannen misstänks även för skadegörelse.

05:50 Trafikkontroll, Piteå:
Vid en trafikkontroll på Nya Älvvägen i Öjebyn får elva förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Ytterligare en förare godtar inte en ordningsbot och en anmälan upprättas.

06:08 Viltolycka, Pajala:
Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en ren på riksväg 99, Kaunisvaara. Inga personskador rapporteras.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.