Uppdaterad 22 april 15:34

22 april 10:58, Olaga hot, Flen

Polisinsats på mindre ort i Flens kommun efter händelse under tidig morgon.

Under morgonen har polisen arbetat med ett ärende i en mindre ort i Flens kommun. Med anledning av den pågående utredningsåtgärder har bedömningen gjorts att det inte har varit möjligt att kommunicera ärendet förrän nu.

04:26 Polisen larmades till en mindre ort i Flens kommun efter att tre ungdomar skulle ha blivit misshandlade och hotade av en för dem okänd man. Ungdomarna, som alla tre är i övre tonåren, ska ha suttit tillsammans i en bil och kört runt på småvägar. De säger själva att de kan ha sladdat med bilen.

En man ska ha ställt sig och blockerat vägen för ungdomarna. Mannen ska ha haft med sig ett vapenliknande föremål som han ska ha hotat ungdomarna med. Ungdomarna ska också ha misshandlats av mannen.

Ungdomarna tog sig från platsen och larmade polis. Ingen av ungdomarna ska ha behövt uppsöka akutsjukvård för några skador.

Under morgon och förmiddag har polisen arbetat med att lokalisera mannen. Med anledning av att mannen kunde ha tillgång till vapen så har polisen iakttagit försiktighet vid ingripandet. Klockan 10:06 fick polisen kontakt med mannen som fick medfölja till polisstationen för förhör kring händelsen. Mannen är inte gripen i nuläget. Misstankarna mot honom gäller grovt olaga hot och misshandel.

Efter förhör med mannen beslutas om han kommer att gripas eller friges.

UPPDATERING 15.30: Åklagare har beslutat att mannen ska anhållas, på sannolika skäl misstänkt för misshandel och grovt olaga hot. Eventuella frågor från media hänvisas till åklagare eftersom de nu är förundersökningsledare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.