Uppdaterad 22 april 17:40

22 april 16:10, Motorfordon, stöld, Strängnäs

Tre ungdomar greps för stöld av moped.

Polisen larmades under förmiddagen om att några personer verkade försöka stjäla en moped i Strängnäs. Strax efter kom ytterligare ett samtal om att ungdomarna hade kört iväg med mopeden. Detta var vid Höjdenparken.

Polis åkte till området och sökte efter mopeden och ungdomarna.
Vid 10.30-tiden såg en polispatrull tre ungdomar som stämde in på signalementet. Detta var på Källgatan. De unga männen stoppades för kontroll, men två av dem gjorde inte som de blev tillsagda av polisen, och patrullen hamnade i en situation där de behövde använda OC-sprej mot dessa två. De belades också med handfängsel. Samtliga tre greps, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Polisen kallade på förstärkning för att få bättre kontroll på situationen, och för att köra in de frihetsberövade till polisstationen.

Det är tre killar i 15-, 15- och 20-årsåldern. Socialtjänsten och vårdnadshavare kontaktades för de två yngsta. Efter förhör hävdes gripandena.

Den stulna mopeden hittades senare i närheten av Källgatan och kunde återlämnas till ägaren.

Brottsrubriceringar kan tillkomma under utredningens gång.

UPPDATERING 17.35: Den äldre killen blev också missätnkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, och våldsamt motstånd. En av de yngre blev också misstänkt för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.