Uppdaterad 22 april 19:41

22 april 17:06, Skottlossning, Uppsala

En man skadad efter skjutning i Sävja.

Vid 17-tiden larmades polisen om en skjutning utomhus på Västgötaresan i Sävja. På plats konstaterades att en man skjutits. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge.

Flera polispatruller är på plats för att säkra spår, hålla förhör och försöka få tag på den eller de som utfört skjutningen. 

Avspärrningar är upprättade på och runtomkring brottsplatsen.

Ingen har gripits för skjutningen.

Utredningen är i ett tidigt skede och med anledning av detta lämnas i nuläget ingen ytterligare information om händelsen.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se). 

Uppdatering 19:39

Polisen arbetar fortsatt med att säkra bevisning och försöka gripa den eller de som utfört skjutningen. Vidare pågår ett arbete med att sammanställa information, bland annat från de förhör som har hållits, för att klarlägga händelseförlopp och motiv.

I nuläget kan inte en exakt brottsrubricering kommuniceras ut, då ärendet och motivbilden behöver utredas ytterligare. Det polisen kan fastställa är att en man har skjutits och förts till sjukhus. 

Polisen kommer i nuläget inte lämna fler uppgifter om ärendet. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.