Uppdaterad 23 april 09:37

22 april 21:15, Mord/dråp, försök, Nyköping

Person skadad i bråk.

20.42 Polis och ambulans larmades om att en person hade skadats av någon annan, utanför en matbutik vid Oppeby gård. Den som hade gjort detta hade lämnat platsen. Flera polispatruller åkte till området.

Polis kom dit och spärrade av en större yta. Patrullerna arbetade på flera fronter, det handlade om att fånga upp vittnen, söka efter gärningsperson, söka efter spår som kan vara viktigt för utredningen, etc.

Den drabbade fördes till sjukhus med ambulans.

21.29 En misstänkt gärningsperson greps av polis. 

Ytterligare detaljer om ärendet kan inte lämnas i nuläget. Arbete pågår på flera fronter.

UPPDATERING 22.05: rubriceringen är inte klar men landar troligen i försök till mord. Den skadade ska enligt vården inte ha livshotande skador.

UPPDATERING lördag 09.30: Både misstänkt och målsäganden är killar i tonåren, över 15 år. Den gripne anhölls under natten efter beslut av åklagare. Rubriceringen är försök till mord. Den misstänkte ska ha använt ett vasst tillhygge.

Skadeläget för den drabbade har av sjukvården beskrivits som allvarligt, men inte livshotande.

Avspärrningen hävdes kl 01.22. Polisen har hållit en del förhör och fler kommer att hållas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.