23 april 07:56, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 07. Tre personer har gripits och fem har frihetsberövats på grund av berusning, drograttfylleri, samt psykisk ohälsa. Två ärenden sticker ut från natten:

22.44 Väktare kontaktade polisen att det rörde sig ett sällskap ungdomar vid resecentrum, Järnvägsgatan, i Jönköping. De betedde sig avvikande och väktaren önskade en kontroll av polis. När polisen kom dit fick en patrull direkt höra att en person just hade blivit rånad på sin moped av två unga män i sällskapet som väktaren ringt om.
Polisen kunde gripa två misstänkta män. De är i båda i 20-årsåldern. De anhölls under natten av åklagare, misstänkta för rån. Den rånade är en kille i 15-årsåldern.

02.27 Polis och ambulans larmades till en krog i centrala Jönköping. En man hade blivit skadad i ansiktet av en annan man med ett tillhygge. Det var väktare som kallade på en polispatrulls uppmärksamhet, som fanns i området.
Den misstänkte hade lämnat till fots, men polisen hade ett bra signalement att gå på. Han greps något kvarter bort. Det är en man i 30-årsåldern. Han anhölls under natten efter beslut av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.
Den drabbade är en man i 40-årsåldern. Han var vaken och talbar och tillsynes inte allvarligt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.