Uppdaterad 23 april 18:17

23 april 14:59, Fjällräddning, Kiruna

Larm om skoterolycka i området kring Låktatjåkka, Kiruna. En person avförd från platsen med ambulanshelikopter.

Under eftermiddagen inkom samtal från en person i området kring Låktatjåkkastugan. Personen berättade att en skoter med förare kört utför ett stup och att föraren skulle vara allvarligt skadad. Polisens vakthavande befäl beslutade om att inleda en räddningsinsats med stöd av Lag om skydd mot olyckor(LSO) och beordrade samtidigt Fjällräddare till platsen för att inleda en räddningsinsats och hjälpa sjukvårdspersonal vid behov. 

I nuläget finns det inga uppgifter om de inblandade personernas identitet eller skadeläge.

Uppdatering kl 16:26:

Enligt Fjällräddare på plats är föraren avförd från olycksplatsen med ambulanshelikopter till sjukhuset i Tromsö. Räddningsinsatsen avslutas därmed. 

Fortfarande kvarstår det oklarheter kring den skadade personens identitet, skadeläget och en beskrivning av orsaken till olyckan. Polisflyget kommer att dokumentera olycksplatsen, senare kommer andra utredningsuppgifter som vittnesförhör etc. att vidtas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.