23 april 21:45, Skottlossning, Uppsala

Larm om skottlossning.

Vid 10:30-tiden på söndagen larmades polisen till en plats på Birger Sjöbergsgatan i Uppsala med anledning av en skottlossning på en plats utomhus.

Polisen kan bekräfta uppgifterna om att en skottlossning har skett utomhus på en parkeringsplats på Birger Sjöbergsgatan, bland annat genom att tomhylsor hittades på platsen. Flera polispatruller har under dagen varit synliga i området för att delta i utredningsarbetet.

En förundersökning om grovt vapenbrott har inletts. Ingen person är gripen.

I nuläget är det oklart exakt när skottlossningen ägde rum men troligtvis någon under lördagskvällen vid 21:30-22:00. Polisen fick vid tiden in larm om smällar i området men kunde då inte styrka något brott eller hitta någon brottsplats.

Det finns inga inkomna uppgifter om att någon person har kommit till skada i samband med skottlossningen.

Utredningsarbetet pågår med bland annat informationsinhämtning genom vittnesförhör. Vidare pågår ett lokalt underrättelsearbete som till exempel innebär att polisen tittar på om det finns koppling till någon annan händelse, vilket under pågående arbete inte kan lämnas någon information om. 

Händelseförloppet och motivbilden utreds vidare och med anledning av det tidiga utredningsskedet och förundersökningssekretess kan polisen i nuläget inte lämna mer information om händelsen.

Polisen är angelägna om att få in information om händelsen. Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Polisen kommer i nuläget inte lämna fler uppgifter om ärendet. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.