Uppdaterad 24 april 09:03

23 april 22:02, Rån, försök, Västerås

Man skottskadad vid rånförsök.

Vid 22-tiden larmades polisen om att en man blivit utsatt för ett rånförsök av flera personer. Rånförsöket inträffade i en bostad på Riktningsvägen (Skälby). 

I samband med rånet skottskadades mannen som är transporterad till sjukhus för vård, oklart skadeläge.

Flera polispatruller är på plats för att säkra spår och hålla förhör. Vidare pågår ett intensivt arbete med att försöka få tag på personerna som utfört brottet. 

Avspärrningar kommer upprättas på och omkring brottsplatsen.

En förundersökning om försök till grovt rån alternativt grov misshandel har inletts.

Ingen har gripits.

Utredningen är i ett tidigt skede och med anledning av detta lämnas i nuläget ingen ytterligare information om händelsen. 

Polisen är högst angelägna om att få in information om händelsen. Två personer på mörkare alternativt svarta elcyklar med något större däck ska ha setts lämna platsen efter rånförsöket. Dessa är av särskilt intresse.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Uppdatering 00:27

Polisen arbetar fortsatt med att säkra bevisning och försöka gripa de som utfört brottet. Vidare pågår ett arbete med att sammanställa information och klarlägga händelseförloppet.

Uppdatering 24 april 08:38

En förundersökning om försök till grovt rån alternativt grov misshandel pågår.

Under gårdagskvällen och natten har bland annat dörrknackning i närområdet, förhör och sök med hund genomförts. Ingen person har gripits under natten eller morgonen. 

Utredningsarbetet fortsätter med bland annat informationsinhämtning genom nya förhör. Vidare pågår ett lokalt underrättelsearbete som till exempel innebär att polisen tittar på kopplingar till liknande händelser, vilket i nuläget inte kan bekräftas.

En extra polisresurs har kallats in under dagen för att arbeta med utredningen.

Polisen är fortsatt angelägna om att få in information om händelsen. Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Polisen kommer i nuläget inte lämna fler uppgifter om ärendet. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.