Uppdaterad 24 april 08:29

23 april 22:19, Mord/dråp, försök, Sandviken

En man skottskadad.

Strax efter 22-tiden larmades polisen till en parkering vid Göranssons Arena (Sätragatan) med anledning av att en man påträffats skottskadad. Larmet inkom ifrån en förbipasserande person.

Mannen har förts till sjukhus för vård, oklart skadeläge. En förundersökning om försök till mord har inletts. 

Flera polispatruller är synliga i området med anledning av händelsen, bland annat genomförs spårsäkring sök med hund på olika platser. Vidare pågår arbete med att klarlägga händelseförlopp och ett eventuellt motiv till skjutningen.

Polisen har i nuläget inte kunnat fastställa någon brottsplats. Det finns uppgifter om att skjutningen kan ha skett någonstans mellan parkeringen där mannen hittades och Nya Bruket i Sandviken, men detta är för stunden oklart.

Polisen är högst angelägna om att få in mer information om händelsen och särskilt intressant är vart skjutingen har ägt rum. Bland annat har inga larmsamtal om skottlossning eller smällar inkommit till polisen.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Polisen kommer i nuläget inte lämna fler uppgifter om ärendet. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut.

Uppdatering 24 april 08:14

Polisen har fortfarande inte fastställt någon brottsplats. Inte heller har det inkommit några samtal om att någon sett eller hört något om en skottlossning. 

Polisen misstänker att skjutningen skedde strax innan larmet inkom vid 22:19. 

Ingen person har gripits under natten eller morgonen. 

Utredningsarbetet fortsätter med bland annat informationsinhämtning. Vidare pågår ett lokalt underrättelsearbete som till exempel innebär att att polisen tittar på om det finns någon koppling till någon annan händelse, vilket i nuläget inte kan bekräftas. 

Det är fortsatt högst angeläget att få in mer information om händelsen och särskilt intressant är vart skjutingen har ägt rum. 

Polisen kommer i nuläget inte lämna fler uppgifter om ärendet. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.