24 april 08:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 95 ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits och cirka 20 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan eller störande av allmän ordning. Händelser i urval:

23.05 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bil för kontroll på S:t Persgatan i Norrköping. Mannen som körde bilen kändes igen av poliserna som en av de som deltog i upploppet i Navestad under påskhelgen. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps, misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, samt våldsamt upplopp. Han anhölls av åklagare under natten.

23.43 Polisen fick flera samtal om ett bråk på Backvägen i Kimstad, Norrköpings kommun. En man hade blivit misshandlad i ett källarutrymme av två personer som sedan flytt från platsen. Polis kom dit. Den drabbade mannen är i 35-årsåldern och fick föras till sjukhus. Skadeläget är okänt för polisens presstjänst.
Någon misstänkt kunde inte hittas. De ska ha flytt på en så kallad fatbike. Flera personer på platsen jagade efter dem, men lyckades inte stoppa dem. En anmälan om misshandel upprättas, ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

Utöver detta har polisen hanterat flera larm om bråk och misshandel, ärenden om psykisk ohälsa, skadegörelse, hanterat trafikbrott och viltolyckor, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.