24 april 08:06, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 21 och 07. Händelser i urval:

21.32 Polis larmades till en adress på landet i Gislaveds kommun. En skadad man i 65-årsåldern hade anträffats av anhöriga inne i en bostad. Mannen var medtagen men talbar. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polis kom dit. Mannen ska ha misshandlats. Han hade allvarliga skador och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.
Polisen genomförde en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget ingen gripen. Sjukvårdens bedömning är att mannens hälsotillstånd är stabilt.

00.19 Polisen fick samtal från ett vittne om en pågående dieselstöld i Gränna. Det ska ha varit två män som lämnade i bil när de blev upptäckta. Polis kom till platsen, men någon misstänkt kunde inte hittas. Tre st fyllda 25 litersdunkar lämnades kvar av tjuvarna. Det ska ha stulits från lastbilar på platsen. Polisen upprättade en anmälan om stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Utöver detta har polisen hanterat flera larm om bråk och misshandel, rattfylleri och andra trafikbrott, psykisk ohälsa, viltolyckor, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.