25 april 05:54, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Peter Adlersson.

16:36, brand, Herrljunga
Vi får in ett larm om en brand i ett uthus. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Uthuset står i närheten av boningshus och i uthuset ska det enligt uppgift finnas flaskor med brandfarligt innehåll. Räddningstjänsten tar beslut om att spärra av och utrymma en fastighet i närheten. Branden hanteras vidare av räddningstjänsten och polis lämnar platsen. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om brand utan misstanke om brott är upprättad.

16:42, rattfylleri, Stenungsund
Föraren av en personbil får väja ut för att inte bli påkörd av en annan bilist i samband med en omkörning på E6 vid Ödsmål. Föraren misstänker att bilisten är berusad och larmar polis. En patrull får stopp på bilen vid Torpmotet. Föraren blåser positivt i ett sållningsinstrument och omhändertas för kontroll misstänkt för grovt rattfylleri samt grov vårdslöshet i trafik.

18:46, stöld i bostad, Mölndal
En man som bor på andra våningen på en adress i Bosgården ser en gärningsperson klättra upp för en byggställning och tar tre jackor på balkongen. Mannen går ut på balkongen och då klättrar gärningspersonen snabbt ner och springer iväg med jackorna. Polis larmas till platsen. Ingen misstänkt eller gripen. Patrullen upprättar en anmälan gällande stöld i bostad.

20:04, brand, Skövde
Vi får larm om en brand i ett kök på en adress i Billingen. Enligt uppgift har det börjat brinna i frityrolja. Räddningstjänst, polis och ambulans larmas till platsen. En person har försökt släcka elden genom att hälla vatten på oljan. I samband med detta har ytterligare en person på adressen fått brännskador. Den skadade förs till sjukhus. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet samt vållande till kroppsskada är upprättad.

02:15, stöld/inbrott, Göteborg
Vi får larm om ett pågående inbrott på en byggarbetsplats vid Backadalsgatan. Två gärningspersoner försöker bryta sig in i en container med en såg eller vinkelslip. Väktare och polis larmas till platsen. Gärningspersonerna har lämnat. Polis söker i området med bland annat hund, men utan resultat. Oklart om gärningspersonerna har fått med sig något från platsen. En anmälan om försök till stöld genom inbrott är upprättad.

02:02, rån, Falköping
Det ringer på dörren hos en kvinna på en adress i centrala Falköping. När hon öppnar står det en maskerad man, som tränger sig in i lägenheten. Han binder kvinnan fast kvinnan i ett element och tar därefter bland annat en ring. Mannen försvinner från platsen. Inga uppgifter om fysiska skador eller behov av ambulans. En anmälan om rån är upprättad och polis kommer jobba vidare med ärendet under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.