Uppdaterad 28 april 16:22

26 april 01:08, Mord/dråp, Västerås

Kvinna hittad död i bostad.

Polisen larmades till en adress på Råby med anledning av att en kvinna hittades död i en bostad. Larmet inkom vid 01-tiden natten till tisdag.

När polisen kom till platsen fattades misstankar om att kvinnan hade blivit utsatt för brott. Förundersökning om mord alternativt dråp pågår.

Strax efter polisen kom till platsen greps en man. Efter inledande förhör är mannen anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp. Mannen och kvinnan känner varandra sen tidigare.

Utredningsarbetet fortsätter under dagen, bland annat genomförs nya förhör och en teknisk undersökning på brottsplatsen.

Med anledning av det tidiga utredningsskedet och den informationsinhämtning och spårsäkring som pågår lämnas inga ytterligare uppgifter om ärendet. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut. 

Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Uppdatering 28/4 kl 16:18

Efter vidtagna utredningsåtgärder har misstankarna om brott försvagats och istället pekar det mot att det rör sig om dödsfall utan misstanke om brott.

Misstankarna mot mannen som varit anhållen har försvagats och därför är han försatt på fri fot efter beslut av åklagare Karolin Hellsberg som fortsatt leder förundersökningen.

Nu inväntas svar på några av de vidtagna utredningsåtgärderna innan åklagaren tar beslut om förundersökningen fortsatt ska pågå eller avslutas.

Med anledning av att förundersökningen pågår lämnas i nuläget ingen ytterligare information om ärendet, varken vad som lett till att misstankarna försvagats eller vilka svar som inväntas innan nya beslut tas.

Anhöriga är underrättade om ovanstående.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.