26 april 11:55, Polisinsats/kommendering, Uppsala län

Flertal gripanden inom ramen för kriminell nätverksmiljö i Uppsala

Polisen i region Mitt har genomfört en insats under morgonen där flertalet personer har frihetsberövats med anledning av misstanke om grova brott inom ramen för Uppsalas kriminella nätverksmiljö.

Exempel på brottsrubricering är förberedelse till mord, synnerligen grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och grovt penningtvättbrott.

Majoriteten av de frihetsberövade har sin hemvist i Uppsala.

Polisen i region Mitt har under en längre tid samarbetat med åklagarmyndigheten i förberedelserna av insatsen där nu 10 personer har frihetsberövats i samband med att husrannsakningar genomförts.

Under utredningen har polisen bland annat haft krypterat chatmaterial som underlag för misstankarna som nu medfört att personerna har gripits.

Polisens utredare räknar med att fler misstänkta kan komma att frihetsberövas och att ärendet nu kommer att växa.

Förundersökningen är i en känslig fas och för att inte äventyra slutresultatet kan varken polisen eller åklagarmyndigheten i nuläget lämna några detaljerade uppgifter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.