Uppdaterad 26 april 19:05

26 april 16:01, Ordningslagen, Stockholm

Polisen är på plats vid en ej tillståndsgiven allmän sammankomst på Norrmalm.

Polisen har utdelat en ordningshållande befallning till de personer som uppehåller sig i korsningen Kungsgatan med Sveavägen.

Efter att den ordningshållande befallningen har givits har personerna en tid på sig själv att lämna platsen.

Uppdatering klockan 16:34
Korsningen är fortfarande blockerad, och påverkar främst motorfordon. 

Uppdatering klockan 16:46
Vid klockan 16:22 fick polisen veta att några personer hindrade trafiken vid Sveavägen och i närheten vid korsningen med Odengatan i och med att personer har placerat sig i körbanan. Trafiken var stoppad men kunde åter igen köra vid klockan vid klockan 16:44. De personer som hindrade trafiken på Sveavägen i närheten av korsningen med Odengatan kommer rapporteras för hinder i trafik. 

Uppdatering klockan 17:29
I och med att några av personerna, vid korsningen Sveavägen med Kungsgatan, hade limmat fast sig tar det längre tid att få bort dem från vägbanan. 

Uppdatering klockan 18:42
Polisen har släppt de trafikavstängningar som funnits. De personer som är kvar i vägbanan sitter i en klunga och polisen bär bort dem en efter en.

Uppdatering klockan 19:05
Personerna är bortburna från vägbanan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.