Uppdaterad 26 april 19:31

26 april 19:18, Rån, Norrköping

Fem unga pojkar misstänkta för rån mitt i shoppingområde.

 16:16 Polisen larmades till området Ingelsta shoppingområde efter att polisen hade fått information om att ett misstänkt rån hade inträffat utomhus mitt i shoppingområdet.

En pojke i nedre tonåren ska ha blivit rånad på sin exklusiva ytterväst, hörlurar och plånbok. En grupp av pojkar ska genom hot och hot om våld tvingat till sig hans tillhörigheter som han bar på sig. Han kom inte till fysisk skada vid händelsen.

Flera polispatruller beordrades omedelbart till platsen. Under polisernas framkörning till platsen fick de veta gärningspersonernas signalement. En polispatrull såg en grupp ungdomar som stämde överrens med de misstänkta rånarnas utseende och klädsel. Polisen stannade för att kontrollera ungdomarna.

Efter samtal med den utsatte pojken så stärktes misstankarna om att polispatrullen hade hittat rätt personer. Polisen visiterade ungdomarna och samtliga föremål från rånet hittades på dem. Föremålen kunde lämnas tillbaka till sin rätta ägare.

Alla kontrollerade ungdomar misstänks för rån. De anses ha genomfört rånet tillsammans och i samförstånd. De misstänkta, fem pojkar, är i åldrarna 13-16 år.

19:15 Alla inblandade har överlämnats till vårdnadshavare som har fått information om vad som har hänt. Då alla misstänkta är under 18 år har förhör inte hållits än. Det kommer att ske framöver där vårdnadshavare och representant från kommunen får delta.

Unga misstänkta
Rånet kommer oavsett de misstänktas låga åldrar att utredas i vanlig ordning, för att klargöra var och ens roll i brottet. Utredningen kommer också att delges kommunen som kan sätta in olika insatser för ungdomarna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.