Uppdaterad 26 april 21:34

26 april 20:55, Rån, Göteborg

Man uppger sig blivit rånad i Vasastaden.

Vitten boende i närområdet ser något som händer vid Storgatan/Teatergatan. Det beskrivs som ett slagsmål där fyra-fem personer slår en ensam man, samtliga är yngre män. Den man som är utsatt för slag och sparkar försvinner från platsen och de övriga gärningsmännen går ett annat håll. 

Polis åker omgående mot platsen men hittar först inte någon. Något senare så meddelar en polispatrull att de troligen har hittat den man som blivit slagen. Mannen uppger då att han blivit utsatt för ett rån där han blivit slagen och sparkad. Gärningsmännen ska ha tagit en keps och en mobiltelefon. 

Polis har genomfört kontroller av personer i närområdet men ännu är ingen gripen. Oklart när det gäller skadeläge på rånoffret. Den rånade blir omhändertagen av polis p.g.a. uppenbar påverkan, polisen kör dock via sjukhus för att kontrollera om han har några skador pga av slag och sparkar.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.