Uppdaterad 27 april 08:04

26 april 21:40, Brand, Gnosjö

Brand i terrängen.

UPPDATERING ONSDAG: 

Undertecknad presstalesperson har blandat ihop branden i Gnosjö med flera bränder i Mullsjö. Gnosjö har inte haft flera bränder, men då det finns en brottsmisstanke enligt nedan är polisen ändå intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna angående branden i Gnosjö på tisdag kväll. 

-

Klockan 17:45 larmades räddningstjänst och polis till Södergatan i Gnosjö med anledning av en gräsbrand. Branden uppskattades till samma storlek som en fotbollsplan. 

Branden hanterades av räddningstjänsten. 

Då det inte fanns någon synlig naturlig orsak till varför branden uppstod har polisen, efter samråd med personal från räddningstjänsten, påbörjat en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Polisen har pratat med personer som bor i närliggande bostäder men ingen som vi har pratat med har kunnat lämna några uppgifter om branden. Polisen är angelägen om att ta emot tips som kan föra utredningarna om bränderna i Gnosjö framåt. 

Tips kan lämnas via telefon 114 14, eller via tipsförmuläret på polisens hemsida. Det går såklart även bra att besöka en polisstation. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.