27 april 01:46, Misshandel, Stockholm

På Hornsgatan blev en entrévärd misshandlad, gärningspersonen greps.

När polisen kommer till platsen kommer det fram att förutom misshandel är gärningspersonen även misstänkt för våldsamt motstånd.

Entrévärden blev slagen i ansiktet efter att han nekat gärningspersonen, en kvinna i 35 års åldern, att komma in på nöjeslokalen på grund av hennes berusning. Polisen som var på platsen identifierade kvinnan och hävde gripandet. De omhändertog henne sedan med stöd av lag om berusade personer.

Hon är även misstänkt för våldsamt motstånd genom att ha försvårat polisens omhändertagande genom att kränga med kroppen och sparka med benen. Hon är även misstänkt för ofredande genom att ha spottat mot poliserna samt hot mot tjänsteman genom att hota de poliser som ingrep mot henne samt deras familj och anhöriga. 

För att säkerställa polisens arbete och förhindra att den misstänkte eller polisen skadades belades hon med handfängsel samt spotthuva. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.