28 april 06:33, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 55-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits eller omhändertagits för fylleri/påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har inträffat under natten.

Krossade ruta i källare, ägaren vaknade

02:00 Polisen kallades till Valla i Katrineholm.  En man hade vaknat av att någon eller några krossade ett fönster i hans källare och tog sig in. Han gick upp och gjorde det klart att han var hemma. Då avvek en eller flera personer utan att någon blev skadad. Det är ännu oklart om brottslingarna fick med sig något stöldgods.

Polisen kommer att göra en brottsplatsundersökning. Efter en första kontroll misstänker polisen att tjuvarna hade ett fordon med sig.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

Granne avstyrde brott i Mariefred

02:47 Polisen kallades till Jägarbacken i Mariefred med anledning av ett inbrott.  En uppmärksam granne hade lyckats avstyra ett inbrott på tomten bredvid. Det är ännu oklart om gärningsmannen ändå lyckades få med sig stöldgods från tomten.

Polisen har alltid stor hjälp av allmänhetens iakttagelser och är de dessutom färska tid ändras våra förutsättningar att gripa misstänkta dramatiskt till det bättre.

Katalysatorstöld i Eskilstuna

03:09 Polisen larmades till Klostergatan i Eskilstuna med anledning av en katalysatorstöld. Vakna medborgare hade sett två misstänkta gärningsmän uppehålla sig runt ett par bilar på gatan innan de själva lämnade i en bil.

Efter förhör med vittnen skrev polisen en anmälan om katalysatorstöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.