28 april 08:00, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Västernorrland, ett urval av nattens polisverksamhet

En person har omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och två har fått medfölja för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 00:14, Kramfors

Bilist stoppas för kontroll. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika. Hon får följa med för provtagning och förhör.

Anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott upprättas.

Kl 00:48, Örnsköldsvik

Polis kontaktas gällande ett pågående inbrott i förråd. En misstänkt person ses lämna platsen.

En man grips en stund senare. Förhör hålls och anmälan gällande inbrottsstöld upprättas. (Åklagare har senare beslutat att anhålla mannen).

Stöldgodset lämnas åter till ägaren.

Kl 02:29, Härnösand

Polis beordras till en simhall med anledning av inbrott. Någon eller några har brutit sig in och stulit bland annat godis.

En brottsplatsundersökning genomförs och anmälan gällande stöld upprättas.

Kl 05:24, Sundsvall

Polisen får uppgifter om att personer försöker stjäla en bil på en adress. Två män grips en stund senare.

Anmälan gällande försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas. De misstänkta ska höras senare, efter att de nyktrat till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.