28 april 15:53, Ordningslagen, Stockholm

Flera personer har en icke tillståndsgiven allmän sammankomst på Bromma flygplats.

Polis kallas till Bromma flygplats där flera personer börjat samlas. Personerna som är mellan 50 och 70 personer inleder en icke tillståndsgiven sammankomst kl 16:05. Tre personer klättrar upp på terminaltaket och flera andra tar sig in i terminalbyggnaden där man på olika sätt stör verksamheten, bland annat genom att ett antal personer limmar fast sig.
Polisen plockar ner de tre personerna från taket och arbetar med att få ut de övriga personerna från terminalbyggnaden - de har då hänvisats till en annan plats att hålla sin allmänna sammankomst. 
Kl 18:20 var den allmänna sammankomsten avslutad. 30 personer kommer att rapporteras för olika brott - det rör sig om olaga intrång, ohörsamhet mot ordningsmakt och skadegörelse. Fler brott kan tillkomma när patrullerna avrapporterat färdigt. 
En person har gripits för ohörsamhet mot ordningsmakt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.