29 april 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Åsa Willsund. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 65 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Brand, Motala

22:24 Polisen larmades om en brand i Norrsten, Motala. Det hade brunnit i gräset runt en container. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Mekade med sin egen bil - misstogs för katalysatortjuv, Linköping

23:18 Polisen larmades om en misstänkt bildelsstöld i universitetsområdet i Linköping. Inringare hade sett en person som såg ut att stjäla en katalysator, inringaren berättade att personen använde en vinkelslip vid en bil på en parkeringsplats. Flera polispatruller åkte till platsen.

Det visade sig att det inte handlade om något brott. Personen med vinkelslipen mekade med sin egen bil. Poliserna lämnade platsen utan åtgärd.

Fyra greps efter fordonskontroll, Norrköping

03:22 En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil på Söderleden i Norrköping. I bilen påträffades flera vassa föremål. De fyra männen som satt i bilen greps misstänkta för förberedelse till grov misshandel samt grovt brott mot knivlagen.

En av männen är i 25-årsåldern, två är i 40-årsåldern och en är i 45-årsåldern. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Polispatrull prejade bil, Linköping

05:41 En polispatrull meddelade regionledningscentralen att de hade haft ett förföljande av en bil och att färden hade tagit stopp vid Kallerstadsleden i Linköping. En polispatrull hade prejat bilisten och fått stopp på färden.

I nuläget är det oklart för polisens presstjänst hur, var och när förföljandet inleddes. I nuläget är det även oklart gällande fordonsskador.

Föraren av bilen, en man i 25-årsåldern, saknar körkort och visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

I bilen satt en kvinnlig passagerare som är i 20-årsåldern, hon visade tecken på narkotikapåverkan. Hon misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma i detta ärende.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.