Uppdaterad 29 april 10:20

29 april 08:05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Under natten har en person omhändertagits för fylleri, personen misstänks för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman gentemot en väktare.

Ett urval av nattens ärenden:

23:13 Inbrott, Kalix
Polisen kontaktas gällande misstänkt inbrott i källarförråd i ett flerfamiljshus i Kalix. Okända gärningspersoner ska ha lämnat platsen. Polisen har varit på plats och tagit upp en anmälan gällande stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart om något är tillgripet.

23:20 Trafikolycka, Luleå
Polisen kontaktas gällande en trafikolycka, en personbil ska ha kört ner stolpar och in i en refug vid länsväg 968/Arcusvägen, Karlsvik, Luleå. Polisen beordras till platsen och då finns ingen person kvar där. Patruller, bland annat hundpatrull, har sökt i området utan att påträffa någon person.

Anmälan upprättas gällande smitning från trafikolycka. Trafikledningscentralen kontaktas gällande de nedkörda stolparna. 

04:35 Trafikolycka, Jokkmokk
Polisen larmas om en trafikolycka på E45 söder om Porjus, Jokkmokks kommun. En personbil ska ha kört i diket. En person är förd till sjukvård, skadeläget är okart. 

Uppdatering klockan 10:20: Aktuell bil är anmäld stulen. Föraren misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.