29 april 13:20, Åldringsbrott, Stockholm

Polisen besökte det brottsoffer som igår var utsatt för brott i sitt hem på Södermalm.

Brottsoffret som är i 80 års åldern blev uppringd under gårdagen av personer som talade om att de ringde från ett elektronikföretag. De berättade att någon hade försökt köpa en telefon med hjälp av pengar från hennes konto.

Under samtalet blev hon kopplad till en banks säkerhetsavdelning för att få mer information om hur hon undviker att tjuvarna kommer åt hennes pengar. Vid det samtalet blev hon informerad om att det var bättre att köpa guld för pengarna hon hade på kontot. Hon följde rådet och åkte till en butik och köpte guld för drygt 50 000. 

När hon kommit hem med guldet kom en person och erbjöd sig att ta hand om guldet då det skulle hanteras med en högre säkerhet utanför hennes bostad. Hon lämnade ifrån sig guldet och fick veta att en polis skulle komma hem till henne under kvällen.

När polisen inte kom hem till henne förstod hon att hon varit utsatt för ett bedrägeri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.