03 april 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

Under natten är det en allmänhet som ringer och uppger att en kvinna blir misshandlad av en man utomhus i Dalsland. Polis åker till platsen och anträffar en skadad kvinna. Hon uppger att det är hennes sambo som slagit henne och detta har även deras dotter bevittnat. Kvinnan körs till sjukhus med okända skador. Mannen har försvunnit från platsen med dottern. Polisen skriver en anmälan gällande misshandel i relation och barnfridsbrott.

20.31 Härryda, försök till mord
Polis och ambulans larmas till en adress i centrala Härryda där någon ska bli misshandlad. Polisen anträffar en kraftigt misshandlad man som körs till sjukhuset med ett flertal frakturer. Mannen har även blivit misshandlad med kniv. Han uppger att det kommit en bil till platsen och att det har hoppat ut ett flertal män som misshandlat honom. Vittnen uppger att det varit ett skjutvapen synligt vid platsen, dock inga skott avlossade vad polisen kan konstatera. Mannen är vaken och vid medvetande när polis och ambulans kommer till platsen. Han körs till sjukhus för vård. Polisen spärrar av ett större område på platsen och tekniker är på plats. Motivet till det inträffade är okänt i nuläget.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.