Uppdaterad 30 april 14:08

30 april 03:47, Trafikolycka, Båstad

Minibuss påkörd av lastbil, E6:an, Östra Karup.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmas med flera enheter var till E6:an strax söder om Östra Karup med anledning av en minibuss, med flera personer i, som har blivit påkörd av en lastbil. Minibussen var vid händelsen stillastående intill vägkanten på grund av att den skall ha börjat brinna. Personerna i minibussen skall ha befunnit sig utanför fordonet då olyckan sker. 

Till följd av trafikolyckan avlider två personer, en blir kritiskt skadad och tre är fysiskt oskadda. Samtliga är i 20-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Lastbilschauffören, en 27-årig man, grips på olycksplatsen. Han misstänks för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Det operativa arbetet ute på olycksplatsen är avslutat ca 06.30. Lastbilen har tagits i beslag och omständigheterna kring olyckan skall nu utredas.

Uppdatering: Mannen är anhållen. Mannen som vårdas på sjukhus har allvarliga skador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.