30 april 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens Presstalesperson är Hans-jörgen Ostler

22:11 Grov misshandel, Bengtsfors
Polis larmades till Gamla Bruksgatan i Bengtsfors med anledning av en grov misshandel. En målsägare i ska enligt uppgifter till polis blivit attackerad med en yxa på platsen och blivit skadad. Målsägaren hade en mindre sårskada i halsen ambulans kallades till platsen och mannen fördes till sjukhus för kontroll. Misstänkt en kvinna i 35-årsåldern greps på platsen av Polis.  

22:25 Stöld samt Grov misshandel, Mariestad. 
En målsägare i 20-årsåldern blev påkörd av en bilist som smet från olycksplatsen, Polis kunde stoppa aktuellt fordon i närheten, aktuella bilen framfördes av en man i 20-årsåldern som misstänks ha försökt stjäla bränsle från en lastbil (slagnat disel) strax innan han körde på målsägaren. Bilen är tagen i beslag och mannen greps. 

23:03 Misshandel, Ulricehamn
Polis larmades till Bryggan på Strandgatan i Ulricehamn men anledning till att det var stökigt på platsen, uppgifter om en misshandel hade nått polisen. På plats visade det sig att en målsägare i 20-årsåldern blivit utsatt för en misshandel och tre personer greps på platsen. 

04:10 Grov stöld, Göteborg
En målsägare kontaktade Polis då han 30 minuter tidigare blivit rånad av fler okända personer på Avenyn i Göteborg. Målsägaren en man i 25-årsåldern blev konfronterad av sju för honom okända personer som bestal honom på kontanter, klocka och en väst. En polis anmälan om grov stöld upprättades. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.