30 april 07:42, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

07.00 Polisen har, under natten, hanterat ett 50-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan).

23.20 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades med anledning av en trafikolycka på E4, i norrgående riktning, vid Nyköping. Olyckan var en singelolycka där en personbil voltat. Tre personer drabbades vid kollisionen. En av dem, en man i 30-årsåldern, fick hjälpas loss från fordonet av räddningstjänsten och avfördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Två av de drabbade, en man och en kvinna i 25-årsåldern, fick skjuts av polispatrullen till sjukhus för kontroll. Fordonet kommer att bärgas från platsen. En anmälan skrivs om trafikolyckan, det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

00.52 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en skola i Kvicksund, Eskilstuna. Larmet kom från väktare som upptäckt en dörr som stod uppställd och som sett flera personer springa från platsen. När polis kom till adressen fanns inga misstänkta personer kvar. En anmälan om det misstänkta inbrottet kommer att skrivas.

01.13 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en lokal i centrala Nyköping. Två män hade setts bryta på en dörr till lokalen med hjälp av verktyg. Polis åkte till platsen och snart kunde två personer gripas. De båda gripna är män i 25- respektive 30-årsåldern och de greps misstänkta för stöld genom inbrott samt försök till stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.