30 april 08:28, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Nio personer har, utöver nedanstående, mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:58 Förargelseväckande beteende, Umeå:
Man i centrala Umeå får ordningsbot för offentlig urinering.

01:31 Ofredande, Storuman:
En man på ett hotell i Hemavan uppges ha ofredat en kvinna sexuellt. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas. Förhör med mannen kommer att hållas under dagen.

02:17 Misshandel, Lycksele:
Polispatrull beordras till en mack med anledning av ett bråk/slagsmål med flera personer inblandade. En person förs med ambulans till sjukvård. En person grips. Förhör hålls och en anmälan gällande grov misshandel upprättas.

04:04 Brand, Umeå:
Larm om brand i två sopkärl i soprum på Ålidhem. Polispatrull beordras till platsen. Räddningstjänsten släcker. Ingen person har skadats och det uppges inte ha funnits någon spridningsrisk till andra byggnader.

Brandorsaken är oklar. En hund har sökt spår på platsen. Anmälningar gällande skadegörelse genom brand upprättas.

Övrigt:
Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.