30 april 08:42, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal fredagsnatt i länet. Nedan är några av de ärenden som vi har hanterat.

Mordbrand, Gagnef kl.22.46

Det har brunnit i en lägenhet och ett garage i Djurås. En kvinna i 30-årsåldern är misstänkt för brottet och hon är anhållen som misstänkt för mordbrand. Ingen person blev skadad. 

Misshandel, Falun kl. 23.15

En man i 20-årsåldern har blivit misshandlad utomhus av en för honom okänd man. Polisen har varit på plats och sökt efter misstänkt utan att hitta någon. Det ska inte ha använts något tillhygge. Den utsatta tog sig själv till akuten för vård av skador i ansiktet. 

Misshandel, Ludvika kl. 03.12

En man har slagit en anställd på en restaurang i centrum. Mannen har också uttalat hot mot den anställde. Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan om ringa misshandel och olaga hot. Den misstänkte var inte kvar på platsen när polis kom dit.

 

Utöver det har vi bland annat hanterat fem misstänkta rattfyllerier. Dessa har skett i Hedemora, Borlänge, Malung-Sälen, Rättvik och Ludvika kommun. Vi har också hanterat två ärenden gällande psykisk ohälsa

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.