30 april 09:06, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en normal fredagsnatt i länet. Nedan följer några av de ärenden vi har hanterat i länet.

Misshandel, Örebro kl. 22.33

En man har blivit misshandlad utanför en restaurang i centrum. Ingen verkar ha sett misshandeln och den utsatta mannen, som är i 30-årsåldern, vill inte berätta vad som har hänt. Han vill inte heller ha hjälp av sjukvården för skador i ansiktet. Polisen skriver en anmälan om misshandel utan misstänkt. 

Sexuellt ofredande, Örebro kl. 00.45

En man i 45-årsåldern är misstänkt för sexuellt ofredande mot en kvinna på en restaurang i centrum. Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan.

Trafikbrott, Kumla kl. 01.34

En man i 35-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav av en mindre mängd misstänkt narkotika. Mannen stoppades i Smedstorp. Polisen omhändertog mannens bilnycklar för att förhindra fortsatt brottslig färd.

 

Utöver detta har vi bland annat hanterat 8 ärenden gällande Lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Majoriteten av dem i Örebro. Vi har också hanterat två misstänkta rattfyllerister utöver den i Kumla. Det har varit ett ärende gällande psykisk ohälsa under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.