04 april 06:46, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 30 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:03 Polisen larmades till en adress i Ekholmen, Linköping, med anledning av en bostadsbrand. Det brann på en altan. Ingen person skadades fysiskt, polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella materiella skador. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

00:27 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Lantmannagatan i Linköping. Bilisten, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning.

03:37 Polisen larmades till en adress i Risinge, Finspång, med anledning av en villabrand. Ingen person ska ha skadats fysiskt. Villan var helt övertänd. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. En kriminalteknisk undersökning ska genomföras när det är möjligt.  

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.