Uppdaterad 04 april 21:36

04 april 20:41, Ordningslagen, Norrköping

Stökig man på resecentrum omhändertagen.

19.51 Polisen fick flera samtal från resecentrum i Norrköping. En berusad och aggressiv man befann sig inne på tågstationen och många upplevde honom som hotfull och utåtagerande. Flera inringare sade att han hade en flaska i handen och skrek åt folk.

19.55 En polispatrull som skulle hantera mannen kallade på förstärkning.

19.57 Patrullen meddelade att mannen var belagd med handfängsel. Polisen hade använt OC-sprej för att få kontroll på honom.

Ytterligare en polispatrull kom till platsen för att stötta. Mannen blev omhändertagen enligt polislagens 13§ om störande av allmän ordning, och kördes till polissationen. Eventuellt kan brottsrubriceringar tillkomma. Det är en man i 30-årsåldern.

Uppdatering: Polisen skriver också anmälan om misshandel och försök till våld mot tjänsteman.

Uppdatering: Mannen är gripen. Vad gäller misstanken om misshandel så ska det ha skett mot en okänd man inne i vänthallen, som polisen ännu inte har fått tag i. Vittnen har berättat om detta. Polisen önskar komma i kontakt med den mannen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.