Uppdaterad 06 april 11:46

05 april 19:21, Skottlossning, Botkyrka

Samtal om ljud som beskrevs som skottlossning i Norsborg.

Polis- och ambulanspersonal är på plats i närområdet kring en centrumanläggning och utför livräddande åtgärder på en skottskadad person.

Polisen kommer arbeta med att ta reda på vad som har hänt och vem eller vilka som skadade personen. Det arbetet kommer göras genom att prata med så många som möjlighet i närområdet för att få veta om de har hört eller sett något som kan vara till hjälp i polisens arbete. 

Uppdatering klockan 20:56
Den man i 20 års åldern som skottskadades är avliden, hans anhöriga är underrättade. Polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt fortsätter, och brottsrubriceringen är mord. Några av de åtgärder som görs är att tekniker kommer undersöka brottsplatsen samt att polisen genomför dörrknackning i några av de trapphus som finns i området.

Uppdatering den 6 april klockan 11:30

Förundersökningen om mord har under natten bemannats av utredare och andra specialistfunktioner. En kartläggning av den avlidne och hypotetiska motivbilder pågår. Utöver detta pågår en mängd utredningsåtgärder

Det finns ett flertal poliser i området för att besvara allmänhetens frågor. Polisen i lokalsamhället har under natten och förmiddagen samverkat med kommunens resurser vilket fortsätter under eftermiddagen och kvällen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.