05 april 20:08, Rån, Hudiksvall

Skott avlossades vid rånförsök i Delsbo.

Polisen i region Nord kontaktar polisen i region Mitt om ett pågående ärende där en bil ska ha tillgripits under hot av en man beväpnad med någon form av pistolliknande föremål, och där bilen kan vara på väg in i region Mitt.

På E4 i Hudiksvall påträffas den aktuella bilen och ett stoppförsök påbörjas. Föraren vägrar stanna och ett förföljande påbörjas som slutar med att bilen och föraren kommer undan.

Senare kontaktas polisen av en man som befinner sig på en bensinstation i Delsbo som berättar att han har blivit utsatt för ett rånförsök. Enligt anmälaren ska en man med pistol ha ryckt upp dörren och försökt tilltvinga sig bilen.

I samband med rånförsöket har en brottningsmatch uppstått och ett skott har avlossas. Ingen person skadas och några minuter senare kan mannen, som är under 18 år, gripas.

Mannen är hemmahörande i Sundsvall och misstänks bland annat för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt vapen brott och vårdslöshet i trafik. Ärendet leds numera av Åklagarkammaren i Sundsvall och vidare frågor om ärendet hänvisas till åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.