05 april 21:16, Bedrägeri, Norrköping

Äldre kvinna lurad i bedrägeri.

19.32 Polisen kontaktades om ett åldringsbrott i Norrköping. En kvinna i 85-årsåldern hade blivit lurad på en större summa pengar.

Polis kom till kvinnan för förhör.

Hon ska först ha blivit uppringd av en person som sade sig ringa från Svea inkasso. Personen påstod att kvinnan hade en skuld på 18 000 kronor som behövde hanteras.

Kvinnan "kopplades" till en annan person som lurade henne att föra över pengar. Sammanlagt ska cirka 240 000 kronor ha försvunnit från hennes konto. Polisen skriver en anmälan om grovt bedrägeri.

Bedragare använder olika metoder för att lura till sig pengar. Gemensamt är att man uppmanas att lämna koder till bank eller bankkort, eller att man ska logga in på sitt bank-id. Polisens uppmaning är att aldrig göra detta på någon annans uppmaning, om man inte själv har ringt till sin bank.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.